Gisteren heb ik de Pukka gele curry met kip gemaakt uit het boek “Bespaar met Jamie”, van Jamie Oliver. Het gerecht is eenvoudig te maken en goed voor te bereiden, zodat je niet uren in de keuken hoeft te staan. Zo heb ik de currypasta ’s middags al gemaakt en de kip vast aangebraden, zodat ik het ’s avonds alleen nog maar hoefde te garen en de rijst te koken. Natuurlijk kun je ook alles ineens achter elkaar klaar maken.
In het originele Pukka gele curry gerecht hoort koriander te zitten, maar daar houd ik persoonlijk niet zo van. In de plaats van koriander heb ik peterselie gebruikt.
Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- Een stuk gember van zo’n 4-5 centimeter
- 2 paprika’s
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 Spaanse peper (verwijder de zaadjes voor een wat mildere smaak)
- 2 theelepel kerriepoeder
- 1 bosje peterselie (of koriander)
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel kurkuma
- 8 drumsticks
- olijfolie
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 1 theelepel tomatenpuree
- 4 kopjes zilvervliesrijst
- 500 ml water
Voorbereidingen Pukka gele curry
Pel de uien en knoflook, snijd de paprika in grove stukken en verwijder vervolgens de zaadjes en schil de gember. Doe 1 ui, 1 paprika, de knoflook, gember, De Spaanse peper, een gedeelte van de peterselie, de honing en het kerriepoeder en kurkuma in een keukenmachine. Verkruimel het bouillonblokje er boven en laat de keukenmachine er een mooie gladde pasta van maken.
Zet een braadpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak vervolgens de kippenpoten rondom goudbruin aan en draai ze regelmatig om. Haal ze even uit de pan als ze mooi goudbruin van kleur zijn, maar laat de pan op het vuur staan. Hak dan de andere ui en paprika in grove stukken en bak ze even aan in de braadpan. Voeg dan de currypasta toe en laat het geheel zo’n 5 minuten braden. Spoel de kikkererwten goed af met water en voeg ze toe in de pan. Voeg daarna het water, de tomatenpuree en een snufje peper en zout toe. Roer alles even om en voeg dan de kippenpoten weer toe. Zet het vuur uit en leg een deksel op de pan.
Als je het gerecht ineens klaar maakt, ga je direct door met onderstaande stappen en zet je het vuur dus niet uit.
Afmaken en opdienen Pukka gele curry
Zet het vuur weer aan en laat het gerecht zo’n 45 minuten zachtjes pruttelen tot de saus mooi van kleur is en het geheel wat ingedikt is. Voeg daarna de zilvervliesrijst toe in een pan met ruim kokend water. Breng het water opnieuw aan de kook en laat het zo’n 10 minuten doorkoken tot de rijstkorrel mooi zacht is. Giet de rijst af en laat het daarna met de deksel op de pan nog zo’n 10 minuten staan. Roer de rijst voor het opdienen om met een vork.
Serveer de curry met kip in een leuk pannetje of kommetje en serveer de rijst er apart bij. Strooi wat peterselieblaadjes over de gerechten ter garnering. Je pukka gele curry is klaar, eet smakelijk!
Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan ook mijn andere recepten voor hoofdgerechten.
Pukka gele curyy gemaakt?
Heb je dit recept voor Pukka gele curry gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!