Het is wel bekend dat ik een vleesliefhebber ben denk ik. Vandaag geef ik je echter een recept waar geen vlees in gebruikt wordt. Toch is dit zo’n fijn gerecht dat je het vlees echt niet mist. Door de paddenstoelen te ‘pullen’, lijkt het namelijk echt of je een soort Pulled Pork eet en heeft toch de heerlijke hartige smaak. Door BBQ kruiden en BBQ saus te gebruiken, krijgt de pulled mushroom pizza ook nog een lekkere twist mee, dat prima bij mij past vond ik 🙂
Ik kreeg een aantal groente pizzabodems van Magioni opgestuurd, dus het was een mooie gelegenheid om eens op de vega tour te gaan. Deze verse bodems bevatten minder calorieën en meer groenten dan gewone bodems. Dus een goed alternatief en ze zeggen er zelf over:
“Magioni helpt mensen om gezonder te eten. En dus verbetert Magioni de traditionele pizza. Lekker is ie zeker hoor, die traditionele pizza. Maar er zit ook veel vet in en het bevat weinig voedingsstoffen. En dat is zo zonde! Daarom combineert Magioni het gezonde met het aangename. En dat doet zeker niet af aan de smaak”
Ingrediënten Pulled mushroom pizza
- 2 pizzabodems (bijvoorbeeld Magioni bodems met extra groente)
- bakje oesterzwammen
- handje kastanje champignons
- 2 à 3 handjes geraspte kaas
- BBQ rub
- BBQ saus
- 1 teen knoflook
- 1 witte ui, fijngesnipperd
- halve rode ui, grof gesnipperd
- 1 paprika, in blokjes gesneden
- Rucola (optioneel)
Bereiding Pulled Mushroom
Borstel de paddenstoelen schoon en trek vervolgens de oesterzwammen in reepjes. Snijd de kastanje champignons daarna in reepjes. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de reepjes paddenstoel toe en strooi er een flinke eetlepel BBQ kruiden over. Schep alles goed door elkaar en laat de paddenstoel op laag vuur bakken, totdat het zacht wordt. Schenk er vervolgens een scheut BBQ saus bij en roer het geheel goed door elkaar.
Beleggen van de pizza
Als het nodig is (zoals in mijn geval bij de pizzabodems met groente) bak je de bodems eerst een paar minuten voor in de oven. Hierna kun je de toppings toevoegen.
Schenk een laagje BBQ saus over de pizza en smeer het uit met de bolle kant van een lepel. Strooi vervolgens wat geraspte kaas over de saus gevolgd door de Pulled Mushroom. Hierna strooi je er naar wens rode ui en paprika over. Om het af te maken strooien we er als laatste nog wat geraspte kaas over.
Bak de pizza dan af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik vind het lekker om na het bakken nog wat rucola over de Pulled Mushroom Pizza te strooien.
Eet smakelijk!
Heb jij deze pizza met Pulled Mushroom gemaakt?
Heb je dit recept voor pulled mushroom pizza gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer Pizza inspiratie?
Op zoek naar meer recepten voor Pizza? Bekijk dan het overzicht: Pizza recepten.