Weer eens iets anders dan het vertrouwde ‘stuk vlees’ (wat absoluut heerlijk is) op de barbecue. Voor mijn Princes opdracht van deze maand moest ik de vis combineren met BBQ. Je kunt hiermee natuurlijk alle kanten op, ik koos ervoor om quesadilla van de BBQ te maken. Als vulling gebruikte ik een mengsel van o.a. tonijn, jalapeño, ui, mais, paprika en cheddar. Het is lekker om de quesadilla te dippen in een frisse yoghurtsaus. Door het toevoegen van gerookt paprikapoeder krijg je een rokerig accent in de saus. Dit past weer goed bij de bereiding van de quesadilla op de barbecue.
Natuurlijk kun je ook een grillpan gebruiken om de quesadilla klaar te maken. Onderstaand recept is geschikt voor 2 quesadilla’s. Hier snijd je vervolgens 16 punten uit.
Ingrediënten Quesadilla van de BBQ
- 4 tortilla’s
- een blikje tonijn
- halve ui
- halve paprika
- 1 tomaat
- blikje mais
- 2 handen geraspte (cheddar) kaas
- eetlepel plakjes jalapeño
- Komijnpoeder
- Tabasco Chipotle
voor de saus
- yoghurt
- handje peterselie
- knoflook
- gerookt paprikapoeder
- Tabasco Chipotle
Voorbereiding quasadilla’s
Laat de tonijn allereerst even uitlekken in een zeef of vergiet. Snipper de halve ui en snijd daarna de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd de tomaat vervolgens in blokjes. Voeg de tonijn samen met de ui, paprika en tomaat toe in een kom. Snijd een eetlepel jalapeño fijn en voeg het samen met 3 tot 4 eetlepels mais toe aan het mengsel. Schenk een scheutje Tabasco over het mengsel en voeg een flinke snuf komijnpoeder toe. Roer daarna alles goed door elkaar en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Rasp de cheddar en zorg dat je zo’n 2 handjes klaar hebt liggen. Maak de saus en daarna kunnen de tortilla’s belegd worden!
Bereiding yoghurtsaus
Snijd de peterselie fijn en doe het in een kommetje. Voeg daarna een geperst teentje knoflook toe samen met een snuf gerookt paprikapoeder en een scheut Tabasco. Schenk er een flinke scheut yoghurt bij en roer alles goed door elkaar. Zet klaar voor later gebruik.
Bereiding quesadilla op de BBQ
Zorg ervoor dat de barbecue niet te heet is. Een temperatuur van 150-180 graden is prima.
Leg een tortilla op een bord en schep de helft van het mengsel erop.Verdeel het over de tortilla en laat de randen een beetje vrij. Strooi er vervolgens geraspte cheddar kaas over. Leg er daarna een andere tortilla op en druk een beetje aan.
Hierna gril je de quesadilla op directe hitte voor zo’n 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de temperatuur in de barbecue. De quesadilla van de BBQ is klaar als hij mooi krokant is en de kaas gesmolten is. Snijd de quesadilla in 8 punten en serveer ze met de yoghurtsaus.
Gebruik je een grillpan? Grill de quesadilla dan op half hoog vuur en keer halverwege.
Eet smakelijk!
Quesadilla van de BBQ gemaakt?
Heb je dit recept voor quasadilla van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer BBQ recepten?
Op zoek naar meer recepten voor op de barbecue? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site: overzicht BBQ recepten.