Rabarber met aardbeien dessertEen eenvoudig dessert: rabarber met aardbeien en Griekse Yoghurt, eventueel nog wat cruesli om het af te maken. Rabarber is momenteel weer volop verkrijgbaar, dus ik besloot het maar eens mee naar huis te nemen. Vroeger hadden mijn ouders een moestuin en naar mijn idee vond ik de rabarber nooit echt lekker. Tijd om het weer eens te proberen dus!

Rabarber is een gezonde groente en bevat weinig calorieën. 200 gram rabarber bevat namelijk maar zo’n 45 calorieën. Rabarber is rijk aan onder andere calcium, magnesium, kalium, ijzer en zink. Daarnaast bevat rabarber diverse vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B6 en C.

Rabarber is best wel zuur van zichzelf, ik heb aardbeien gebruikt om het wat zoeter te maken. Je kunt eventueel wat honing gebruiken als je het toch nog wat te zuur vindt.

Ingrediënten Rabarber met aardbeien dessert

  • 400 gram rabarber
  • 2 handjes aardbeien
  • 100 ml water
  • Honing (naar smaak)
  • Griekse Yoghurt
  • Cruesli (door tijdgebrek helaas niet zelf gemaakt)

 

Bereiding rabarber dessert

Snijd de kontjes en bovenkantjes van de rabarber af, deze zijn wat ‘houterig’ en worden door de bereiding niet zacht. Was de rabarber goed af met water.

Zet een pan met 100 ml water op het vuur en snijd de rabarber in stukken. Voeg de rabarber toe in de pan en laat rustig garen, terwijl je het regelmatig door schept. Je zult zien dat de rabarber vanzelf zacht wordt.

Na zo’n 25 minuten is de rabarber zacht en kun je het goed door elkaar roeren. Zet het vuur uit, maar laat de rabarber in de pan.

Snijd de kroontjes van de aardbeien en spoel de aardbeien eventueel af. Prak de aardbeien vervolgens met een vork en voeg ze daarna toe aan de rabarber. Roer goed door en proef hoe zuur het mengsel is. Voeg naar wens wat honing toe om het zuur wat te verminderen.

Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen.

 

Serveren

Pak 4 glaasjes en schep in elk glaasje een lepel rabarbermengsel. Schep daar bovenop een lepel Griekse Yoghurt en herhaal tot de glaasjes mooi gevuld zijn. Om het af te maken kun je nog wat cruesli over het gerecht strooien. Helaas had ik geen tijd om zelf cruesli te maken, dus ik heb wel een beetje vals gespeeld tijdens het maken van dit dessert….

 

rabarber-met-aardbei

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge