Vakantiekookboek Frankrijk Onno Kleyn - Thomas CulinairOnno Kleyn is geen onbekende in de culinaire wereld. Hij is bekend als Culinair- en wijnjournalist van de Volkskrant en als schrijver van zo’n 40 boeken, waaronder “De Grote Kleyn” en “100 x Onno Kleyn”. Dit jaar heeft hij drie vakantiekookboeken uitgebracht, genaamd Vakantiekookboek Frankrijk, Vakantiekookboek Italië en vakantiekookboek Spanje. In deze kookboeken word je wegwijs gemaakt in de makkelijke keuken op vakantie. Geen moeilijke recepten, maar eenvoudige en vaak snelle recepten die je op een gasstelletje, barbecue of in een klein keukentje van het appartement kunt maken.

Naast recepten staat er ook veel informatie over het betreffende land in de boeken. Denk aan tradities in de keuken en woordenlijsten die van pas kunnen komen bij het doen van de inkopen voor de maaltijd.

Ik kreeg van de uitgeverij (Nijgh & van Ditmar) de uitgave over Frankrijk opgestuurd. Hetgeen wat gelijk opvalt is het formaat, het is niet zo’n groot onhandig ding wat veel ruimte in je bagage inneemt. Het is een lekker handzaam formaat en door de fijne schrijfstijl leest het lekker weg.

Verzamel je eigen ingrediënten

Een leuk hoofdstuk van het boek gaat over het zelf zoeken naar lekkere dingen in de natuur. Bij ons is dat natuurlijk geen gewoonte, maar in Frankrijk doen veel mensen dat gewoon. Onno Kleyn geeft je diverse tips als je er zelf op uit wilt trekken om bijvoorbeeld paddenstoelen, noten, vruchten of lekkere kruiden te vinden.

Voor de wat minder avontuurlijk aangelegde inkopers, worden er ook veel tips over inkopen in de supermarkt gedaan. Daarnaast vind je achterin het boek nog een flinke woordenlijst, waarmee je jouw inkoopsessies echt een succes moeten worden!

 

Mijn Favoriete recepten

Er staan natuurlijk een heleboel heerlijke recepten in dit vakantiekookboek Frankrijk, maar de vleesrecepten spreken mij persoonlijk het meeste aan. Ben je wat minder fan van de barbecue en/of vlees dan kom je echt niet bedrogen uit. Je kunt, naast vlees, inspiratie op doen aan verschillende recepten voor salade, voorgerechtjes, omeletten, soepen, pasta (ja, ook in Frankrijk), vis, gevogelte en konijn, groente en eenvoudige desserts.

Als vleesliefhebber kom ik hier ruim aan mijn trekken. Er staan een aantal lekkere recepten in die je heel goed klaar kunt maken op jouw vakantiebestemming. Zo proef ik in gedachten al de heerlijke lamsboutjes van de barbecue. En als ik het recept lees van de karbonaadjes met knoflookcrème loopt het water in me mond! Ook staat er een lekker Onglet à l’echalote in, oftewel longhaas met sjalotten. Van dit bekende gerecht heb ik al eens mijn eigen versie op dit blog gezet.

Voor elk wat wils en dit boek is dan ook echt een aanrader als je lekker wilt koken op vakantie en niet elke dag soep, pasta of iets met je eigen meegebrachte aardappels wilt maken. Lekker en net even anders koken, hoeft niet zo spannend te zijn. Onno Kleyn laat met dit boek zien, dat iedereen op vakantie eenvoudig kan koken met heerlijke resultaten!

Overbodig om te zeggen natuurlijk, maar je kunt de recepten natuurlijk ook gewoon thuis maken als je op holistay bent in je eigen keuken!

Vakantiekookboek Frankrijk Onno Kleyn - Thomas Culinair

Vakantiekookboek Frankrijk – Onno Kleyn

Auteur: Onno Kleyn
Website: www.onnokleyn.nl
Titels: Vakantiekookboek Frankrijk, Vakantiekookboek Italië en Vakantiekookboek Spanje
Uitgeverij: Nijgh en van Ditmar
Taal: Nederlands
Aantal bladzijdes: 203
Datum van uitgave: 1 juni 2017
Prijs: € 16,50

6 reacties

  1. Mooi boek! Vooral handig dat je tips krijgt en niet zomaar paddenstoelen of bessen gaat plukken! Maar leuk dat je kunt leren om uit de natuur te eten. Ik wordt al blij van verse groente uit de moestuin en munt of andere kruiden die ik zelf pluk!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge