Gisteren kwam mijn vriendin thuis met gerookte paling. Dat zijn nog eens de leuke en lekkere verrassingen! Vandaag heb ik er een lekker gerechtje mee gemaakt. Je kunt dit recept paling met garnalen eten als lunch of voorgerecht.
Met de gerookte paling heb ik weinig gedaan, want aan deze smaak moet je puur houden vind ik. Haal de paling minimaal een half uur van te voren uit de koelkast, dat komt de smaak ten goede.
Onderstaand recept is geschikt voor twee personen. Je kunt zelf eenvoudig spelen met de hoeveelheden.
Ingrediënten recept paling met garnalen
- 1 gerookte paling
- ongeveer 100 gram cocktail garnalen
- 2 sneetjes brood
- Een handje gemixte sla
- Eetlepel halvanaise (of mayonaise)
- Eetlepel ketchup
- Scheutje worcestershiresaus
- Scheutje chipotle saus
- Theelepel dille
Bereidingswijze recept paling met garnalen
We beginnen met het sausje voor bij de garnalen. Doe de halvanaise, ketchup, worcestershiresaus en chipotle saus in een kommetje en roer goed door.
Rooster 2 boterhammen in een broodrooster, of in de oven. Steek met een kookring drie ringen uit de geroosterde broodjes.
Snijd de paling in gelijke delen en zet apart.
Opdienen
Pak een mooi breed bord of plateau. Zet de drie toastjes naast elkaar met ruimte ertussen voor de paling.
Schep op elk toastje een beetje garnalen. Schep er daarna wat van de saus over en maak het af met wat sla en eventueel wat dille.
Leg hierna de stukjes paling gekruist over elkaar tussen de toastjes. Strooi er iets dille over.
Leg daarna nog wat sla en garnalen decoratief om het gerecht heen en druppel als laatste nog wat saus op het bord.
Het recept met paling en garnalen is nu klaar. Het is eenvoudig te maken en het resultaat is zeer smakelijk, maar ook leuk om te zien… toch?
Meer inspiratie?
Ik hoop dat dit recept paling met garnalen je inspireert, maar toch op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens bij mijn andere voorgerechten of lunchgerechten.
Paling met garnalen gemaakt?
Heb je dit recept voor paling met garnalen gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Vind ik leuk om te lezen!
Oh dit is echt té lekker! Er zou er een berg van kunnen eten. Haha
Sandra onlangs geplaatst…Reactie op Spinaziesalade met kip en tortellini door Jannike
Nog nooit paling gegeten eigenlijk. Doodzonde. Ik moet er eens eentje proberen.
zeker het proberen waar hoor Nele!
Als Zeeuws meisje ben ik natuurlijk gek op vis in alle soorten en maten. En je plating vind ik in deze helemaal geweldig!
Linda onlangs geplaatst…Zalmsalade voor op brood of toast
Ben een ontzettende visfan dus krijg spontaan trek van dit recept ^^
Ik ben niet zo’n held in de keuken, maar het lijkt me zeker het proberen waard, haha.
Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Maak kennis met mijn bril
Heerlijk, ben een echte viseter. Ik zou dit wel als voorgerecht eten. Ziet er ook nog eens mooi uit als je gasten te eten hebt.
Presentatie 10!
Dit zou ik zelf nooit zomaar maken door de week.
Maar misschien moet ik er me toch eens aan wagen!
Ziet er goed uit, en komt zeker op mijn ‘snel uitproberen lijjstje’
Carmen onlangs geplaatst…Verward en verslagen