Het is alweer even geleden maar tijdens onze vakantie in Winterswijk hebben we natuurlijk ook de lokale restaurants verkend. De laatste avond hebben we in Lichtenvoorde gegeten. Na wat speurwerk op internet naar een restaurant waar een mooi stukje vlees gegeten kan worden, kwam ik terecht bij Beef n Bone. Op de site was te lezen dat de spareribs super goed zouden moeten zijn en diverse reviews leken dat te bevestigen.

Omdat we Nina bij ons hadden waren we vroeg op de avond in het restaurant en kregen een mooie plek bij het raam toegewezen. Een snelle blik op de bierkaart besloot ik voor de eerste dorst een lekkere Weizen te bestellen. Op de bierkaart kan gekozen worden voor diverse bieren, altijd een goede start voor mij natuurlijk 🙂 Tijd om de menukaart te bekijken.

De menukaart van Beef N Bone

Bij Beef n Bone kun je als voorgerecht uit diverse gerechten kiezen. Denk hierbij aan koude gerechten als salades, carpaccio en steak tartare. Bij de warme voorgerechten kun je kiezen uit onder andere soep, ribs & wings, champignons en gehaktspiesen. Een paar gangbare, maar ook wat meer aparte gerechten. Ook bij de hoofdgerechten valt er genoeg te kiezen. De visliefhebber kan bijvoorbeeld kiezen voor zeebaars, zalm of gamba’s. En dan de vleesgerechten…. Hier kan je als liefhebber echt je hart ophalen hoor! Gerechten van de grill zoals burgers, spareribs mixed grill en varkenshaas spies. Het gedeelte wat mijn aandacht trok waren de steaks. Er viel een keuze te maken uit: lady steak, rib-eye, entrecote, ossenhaas,T-bone, en kalfs cote de boeuf.

Wat ik persoonlijk wel een beetje vreemd vond, is dat er geen vegetarische gerechten zijn. De soepen kunnen ook als vegetarische versies geserveerd worden, maar voor de rest staat alleen een gerecht met vegetarische empanadas op de kaart. Natuurlijk verwacht je bij een steakhouse veel vlees en eventueel vis, heel logisch. Maar als je gezelschappen in het restaurant hebt, kunnen daar best vegetariërs tussen zitten natuurlijk. Daar kun je ook best leuke grill gerechten voor maken die wat ‘stoer’ zijn. Bijvoorbeeld pulled jackfruit of bloemkool steaks. Persoonlijk denk ik dat hier meer uit te halen is anno 2019.

Ribs N Wings - Achterhoek Steakhouse Beef N Bone Spareribs Achterhoek Steakhouse Beef n Bone

 

Spareribs en cote de boeuf

Omdat we gelezen hadden dat de portie redelijk groot van formaat waren, besloot Helen geen voorgerecht te nemen. Ik besloot om de “ribs & wings” te kiezen, zodat ik de beroemde spareribs zelf kon testen. Deze werd als een soort van ‘toren’ opgediend, weer eens wat anders!  Er was niks aan gelogen dat het goede spareribs zijn, echt heerlijk en ze gleden bijna van het bord af! Ook de kip was erg lekker, dus een goed begin van het diner.

Cote de boeuf - Beef n Bone  Grimbergen Tripel

 

Als hoofdgerecht koos Helen voor de spareribs en ik voor de kalfs Côte de boeuf. Een ‘klein’ stukje vlees van maar liefst 500 gram (inclusief bot) dus dat leek me een mooie uitdaging. Natuurlijk betaal je wel een aardig bedrag voor zo’n stuk vlees, maar ik vind dat het wel waard als het goed bereid wordt. Voor een kleine 30 euro krijg je deze Côte de boeuf voorgeschoteld met diverse garnituren, friet en salade.Zoals gewenst was deze perfect medium rare gegaard en een heerlijk stuk vlees om van te genieten! Als bier koos ik voor de Grimbergen Tripel. Dat leek me een goede combinatie met het gegrilde vlees. De spareribs van Helen vielen ook zeker in de smaak en de borden raakten helemaal leeg.

Aangezien we aardig voldaan waren besloten we geen dessert te nemen, genoeg is genoeg, toch 🙂

Over Beef N Bone

Eigenaar Tim Brugman was eerder succesvol met het opbouwen van Poco Mucho in Enschede. De geboren Winterswijker heeft veel ervaring opgedaan in de horeca en met Beef n Bone is zijn droom uitgekomen. De aandacht die hij in een stukje vlees stopt is duidelijk terug te proeven in de gerechten zoals het hoort bij een echte steakhouse.

Achterhoek Steakhouse Beef N Bone
Dijkstraat 8
7131 DN Lichtenvoorde
www.achterhoeksteakhouse.nl

 

Meer foodtalk

Meer recensies en ander foodnieuws lezen? Bekijk dan al mijn foodtalk.

 

Dit artikel is op eigen initiatief tot stand gekomen en is geen betaalde samenwerking.

2 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge