Laatst hebben we samen met mijn zwager en schoonzus gegeten bij restaurant Bij Jansen en Jansen in Gorssel. Via Social Deal hadden we een mooie deal te pakken om voor 20 euro een amuse, 3 gerechten van de kaart en een dessert te kiezen. We konden gewoon kiezen uit de reguliere kaart, dus wat dat betreft geen beperkingen. Voor enkele gerechten werd een kleine toeslag gerekend (netjes bij het gerecht vermeld), denk hierbij aan een extra grote kaasplank als dessert of het ossenhaas gerecht. Denk hierbij niet dat de keuze dan erg beperkt is, want op de menukaart staan zo’n 15 standaard gerechten en zo’n 5 vegetarische gerechten en salades.

Inbetween gerechten

Het concept van Jansen en Jansen is wel wat anders dan standaard. Men serveert namelijk gerechten ter grootte van inbetween gerechten. Je kunt dus genieten van meerdere gangen inbetween gerechten en bepaalt zelf hoeveel je er kiest. Zo kun je lekker proeven van al het lekkers op de kaart.

Als aperitief koos ik voor de cocktail van o.a. Cointreau en cognac, wat ter plekke aan tafel wordt klaargemaakt. Dat is natuurlijk al een leuk begin van de avond. Daarnaast qua smaak ook echt een succes en dan begin je natuurlijk al goed! Tijd om eens een kijkje te nemen op de menukaart, terwijl we een mandje met brood en boter geserveerd kregen. Iets later kregen we een amuse geserveerd van wortelcrème met makreel, wasabimouse en een chipje.

Recensie Bij Jansen & Jansen Gorssel - Thomas Culinair Recensie Bij Jansen & Jansen Gorssel - Thomas Culinair

Als eerste gerecht koos ik voor gemarineerde zalm met Hollandse garnalen, biet, appel, mosterdzaadjes en postelein. Het zag er mooi opgemaakt uit en de combinatie van het zilte met het frisse van appel, het zoete van biet en de bite van mosterd werkte erg goed.  De volgende ronde bestelde ik de in notenboter gebakken bloemkool met duivenborst, piccalilly, gerookte krielaardappel croutons en salie. Ik was nog niet zo bekend met duif, maar dit was erg verfijnd klaargemaakt. De wat nootachtige smaak aan de gebakken bloemkool smaakte prima en de andere garnituren maakte het tot een mooie combinatie van zoet, zuur en hartig met verschillende structuren.

In notenboter gebakken bloemkool met duivenborst - Thomas Culinair Ossenhaas bij Jansen & Jansen Gorssel - Thomas Culinair

 

Kaasplank met dessertwijn Bij Jansen en Jansen Gorssel - Thomas Culinair

Als laatste koos ik voor de ossenhaas met gebrande amandel, Romanesco, een aardappeltaartje en een fijne paddenstoelensaus. Qua opmaak misschien iets minder verfijnd dan de vorige gerechtjes, maar qua smaak zeker niet minder! De ossenhaas had een perfecte garing en die saus…. heerlijk! Ik heb het al vaker gezegd, maar een zoetekauw ben ik niet echt. Een kaasplankje als dessert kan ik steeds beter waarderen en daarom koos ik voor de plank met 6 verschillende soorten kaas. Daarbij een passende dessertwijn met wat zoete tonen, zonder dat het te zoet is. Een hele fijne afsluiter van een heerlijke avond!

Een aanrader?

Zoals je kunt zien op de foto’s wordt veel aandacht aan de opmaak van de borden besteed. Het zijn wat kleinere gerechten, maar ze zijn wel compleet! Elk gerecht is een mooie combinatie van smaken en structuren. Door dit concept kun je zelf bepalen of je nog een ronde besteld of niet. Je hoeft dus niet van te voren al te bepalen of je voor een 3,4 of 5 rondes gaat. Het personeel is erg vriendelijk en de eigenaar die de drankjes verzorgde wist mooie combinaties tussen eten en wijn of bier te maken. Het restaurant is fijn ingericht en de tafels staan niet zo dicht op elkaar, dat vind ik persoonlijk erg prettig. Niets zo vervelend als de smakgeluiden van het gezelschap naast je horen 😉

Over Bij Jansen & Jansen

Restaurant Bij Jansen & Jansen ligt in de bossen van Gorssel en is onderdeel van camping Jong Amelte. De bouw van het restaurant werd mede mogelijk gemaakt door een crowdfundingsactie. Je kunt er sinds 2015 terecht voor een goede kop koffie met een lepelgebakje, lunch en diner. Bezoek je het restaurant met kinderen? Dan kunnen ze lekker uitrazen in de overdekte speelhal. Bijzonder is ook de pick-up and return service mogelijkheid die het restaurant aanbiedt. Zo kan het hele gezelschap genieten van een lekker drankje, zonder te moeten bakkeleien wie de BOB is 🙂

Voor meer informatie over Jansen & Jansen kun je terecht op de website.

Bij Jansen & Jansen
Kwekerijweg 4
7213 AX Gorssel
www.bijjansenenjansen.nl

 

 

Ben jij al eens bij Jansen & Jansen geweest of heb ik je interesse gewekt? Laat het me weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer foodtalk

Meer recensies en ander foodnieuws lezen? Bekijk dan al mijn foodtalk.

Dit artikel is op eigen initiatief tot stand gekomen en is geen samenwerking met het restaurant en Social Deal.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge