Zoals je wellicht gelezen hebt mag ik mezelf smaakmaker bij Bookdinners noemen. Reden genoeg om tijdens de mini vakantie in Winterswijk een restaurant te zoeken wat ook bij BookDinners aangesloten is. De keuze viel op Ristorante Villaggio aan het marktplein van Winterswijk. Na een middagje shoppen door de dames en een bezoek aan Brouwerij Wentersch door mij, waren we vroeg in het restaurant.

De menukaart van Ristorante Villaggio

We werden vriendelijk ontvangen en zochten in eerste instantie een plekje op het terras. Door de irritante wespen toch maar naar binnen gegaan en wat te drinken besteld. Vanuit het restaurant kijk je lekker weg over het plein van Winterswijk. Onder het genot van een lekkere frisse Peroni bekeek ik de menukaart. Op de menukaart van Ristorante Villaggio kan iedereen denk ik wel wat lekkers vinden. Je kunt kiezen uit pasta’s en pizza’s, maar ook voor diverse vis- en vleesgerechten. Als voorgerecht koos ik voor gegratineerde mosselen en de ribeye als hoofdgerecht. Helen koos  de Quattro Formaggi als hoofdgerecht en voor Nina bestelden we de kinderversie van de Prosciutto funghi.

Italiaanse Peroni - Thomas Culinair  Pizza van Ristorante Villaggio Winterswijk

We spraken af om de pizza van Nina tegelijk met mijn voorgerecht te serveren en voor Helen kwam er wat brood met smeersels op tafel. De gegratineerde mosselen waren eenvoudig, maar erg lekker van smaak. Dat schaaltje was zo weg 🙂

En hoe smaakte het?

De ribeye was goed gegaard. Iets richting medium (mijn voorkeur is medium rare), maar doordat het een goed stuk vlees is, was dat geen probleem. De romige saus met champignons was lekker op smaak. De garnituren van aardappel en gebakken groente (paprika, champignon, courgette) waren ook smakelijk. Er zat ook gebakken bleekselderij bij, dat heb ik laten staan, maar dat is een persoonlijke smaak natuurlijk. Verder gewoon een prima, smakelijk en goed bereid gerecht.

Ook de Quattro Formaggi van Helen was heerlijk. Soms kun je zo vol zitten na een flinke pizza, maar door het luchtige, dunne deeg en geen overmatig gebruik van kaas viel dat heel erg mee. Nina kreeg de pizza ook bijna op, terwijl het een flink bord vol was. Super geslaagd dus.

Ribeye met champignonsaus - Thomas Culinair  Quattro Formaggi - Ristorante Villaggio Winterswijk

Complimenten voor de vriendelijke bediening die ook veel oog had voor onze dochter. Voor kids is het toch vaak lastig om lang aan tafel te blijven zitten, maar dat is hier geen enkel probleem.

Over Ristorante Villaggio

Ristorante Villaggio ligt aan het marktplein van Winterswijk. Ze serveren authentieke pasta’s en pizza´s, maar ook verschillende Italiaanse gerechten met vlees of vis. Ook aan de vegetariërs is gedacht met diverse vegetarische gerechten. Op de lunchkaart staan diverse rijk belegde broodjes, salades, huisgemaakte soepen en plates. Het brood wordt elke ochtend zelfgemaakt.

Reserveren Ristorante Villaggio

Ristorante Villaggio
Markt 30
7101 BD Winterswijk

Tel: 0543 450386
www.ristorantevillaggio.nl
info@ristorantevillaggio.nl

 

Meer foodtalk

Meer recensies en ander foodnieuws lezen? Bekijk dan al mijn foodtalk.

 

Dit artikel is op eigen initiatief tot stand gekomen en is geen betaalde samenwerking met het restaurant en BookDinners.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge