Texels Skuumkoppe - Rought Meat Company ZutphenIn onze vakantie zijn we in een van de laatste dagen een hapje wezen eten bij The Rough Meat Company in Zutphen. Dit restaurant stond al tijden op mijn ‘wensenlijst’ om eens te eten, maar op de één of andere manier kwam het er nooit van. Een goed  “excuus” om hier verandering in te brengen leek mij.

Op naar de Pelikaanstraat en na het ontsmetten van de handjes werden we welkom geheten. Bij binnenkomst valt de inrichting gelijk op. Alles staat in het teken van vlees, ja duh… dat is logisch, zou je denken. Dat is het natuurlijk ook wel, maar het is tof om te zien hoe het concept is neergezet. Het monumentale pand ademt namelijk sfeer van vlees en BBQ. Door het hele pand hangen mooie tekeningen/schilderijen van allerlei soorten vlees en diverse ‘cuts’. Als vleesliefhebber voel je je er gelijk thuis.

Volgens de Corona richtlijnen waren de tafels goed uit elkaar gezet. Voor de horeca natuurlijk vervelend, maar persoonlijk vind ik wat ruimte om de tafel erg prettig. Dan hoef je niet naar de gesprekken, of nog erger gesmak, van de buren te luisteren 🙂

 

Menu- en bierkaart

Tijd om te gaan beslissen wat we gaan eten. Voor de eerste dorst besloten we een lekkere Texels Skuumkoppe te bestellen. De bierkaart van The Rough Meat Company is prima voor de gemiddelde bezoeker. Een verwende drinker zoals ik, ziet natuurlijk liever wat meer bijzondere bieren dan de lijn van Affligem, maar toch is er voldoende te kiezen qua stijlen. De menukaart is vrij uitgebreid en staat natuurlijk in het teken van vlees. Van diverse rassen zoals Hollands Weiderund, Hereford en Black Angus zijn verschillende stukken vlees te krijgen. Denk aan een dikke Tomahawk Steak, ribeye of een tasting van 3 soorten bavette. Ook BBQ klassiekers als spareribs of brisket staan op de kaart. Kiezen is moeilijk!

Naast de normale voorgerechten, kun je ook planken bestellen met allerlei lekkers, om samen van te genieten. Aangezien Helen de trek vooral voor het hoofdgerecht wilde bewaren, besloot ze geen voorgerecht te nemen. Ik besloot om op avontuur te gaan en eindelijk eens kalfszwezerik te proberen. Dit had ik nog nooit gegeten en het staat niet zomaar op elke menukaart. Als hoofdgerecht koos Helen de entrecote van Hollands weiderund en ik besloot voor de Dry Aged Ribeye van Hereford rund te gaan.

Natuurlijk zijn de prijzen van exclusievere stukken vlees hoger, maar persoonlijk vind ik dat de prijs wel waard. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een lekker bord met spareribs of één van de “Burgers & Dogs”. Voor elk wat wils!

Kalfszwezerik The Rough Meat Company Dry aged ribeye Hereford - Thomas Culinair

 

Tijd voor vlees!

Daar kwam de kalfszwezerik op tafel, de test om dit eens te proberen viel in de smaak! Ik vind het lastig om de smaak te omschrijven maar het is mals vlees met een wat losse structuur. Sommige mensen walgen van het idee om orgaanvlees te eten, mij gaat het vooral om de smaak. En dat was bij dit gerecht zeker in orde! Onder het genot van een volgend biertje wachtten we rustig tot ons hoofdgerecht geserveerd werd.

De garing van de dry aged ribeye was absoluut perfect! De buitenkant had van mij iets meer ‘gefakkeld’ mogen zijn, maar dat gaat al snel ten koste van de garing. Ik had er een Affligem Dubbel bij gekozen, dan ging prima samen. Ook Helen was aan het genieten van een heerlijke malse, zachte entrecote. Als je niet oppast is je bordje met een paar minuten leeg. De garnituren bestaande uit friet, kool- en komkommersalade maakten het tot een fijne maaltijd. We besloten om geen dessert te nemen, maar nog even een afzakkertje bij Stadsbrouwerij Cambrinus te nemen om deze heerlijke avond nog in stijl af te sluiten.

Gek op vlees? Dan moet je echt eens bij de Rough Meat Company gaan eten.

 

Over The Rough Meat Company Zutphen

Sinds 2015 is The Rough Meat Company in de Pelikaanstraat in Zutphen te vinden. Het restaurant is opgezet door Chef Rinaldo van Berlo in samenwerking met Peter Gast en Jacqueline van Liere, ook wel bekend van ‘t Schultenhues. Naast de normale menukaarten, kun je je ook regelmatig aanmelden voor thema avonden. Denk aan “RMC BBQ”, een Waqyu tasting of de vaste wijn spijs avonden in samenwerking met Nic & Ik. Dit jaar organiseren ze ook een RMC Bokbierdag, als alternatief voor de Nationale Bokbierdag in Zutphen. Een deel van de menukaart is ook af te halen, zodat je thuis in je campingsmoking kunt genieten van een fijn stuk vlees. Tijdens het terrasseizoen kun je bij The Rough Meat Company ook terecht voor lunch, in de fraaie binnentuin.

Pelikaanstraat 6
7201 DR Zutphen

info@roughmeat.nl
0575 51 70 35

Meer informatie: www.https://www.roughmeat.nl/
Zie ook Facebook en Instagram

Reserveren bij RMC

 

Meer foodtalk

Meer recensies en ander foodnieuws lezen? Bekijk dan al mijn foodtalk.

 

Dit artikel is op eigen initiatief tot stand gekomen en is geen betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge