Alderbastend Bieren review - Thomas CulinairSinds kort zijn we in onze omgeving een bierbrouwerij rijker. In Twello is Alderbastend bieren gestart. Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig hoe dit bier zou smaken. Via Instagram hadden we al een paar keer contact gehad en het leek ons leuk om samen een winactie te organiseren. Verderop lees je hoe je kans maakt op een Alderbastend bierpakket.

Afgelopen week kreeg ik een mooi bierpakket opgestuurd van Alderbastend bieren. In het pakket zat een mooi bierglas wat bierviltjes en de twee bieren van Alderbastend: Flinke Freek en Bennie Bang. Flinke Freek is een tripel en heeft een uniek, kruidig karakter en de moutige smaak maakt het een biertje dat niet zomaar klein te krijgen is, zoals ze het zelf zeggen. Ze noemen ‘m dan ook niet voor niets Flinke Freek. Bennie Bang is het tweede bier dat gebrouwen wordt en ze omschrijven het als een hoppige IPA met citrusachtige tonen en een bittere smaak. Ervaar zijn sterke karakter als rake stoten!

Alderwattus???

Alderbastend! Hier in de regio een bekende term, maar niet elke lezer komt hier uit de buurt 😉 Alderbastend is Achterhoeks voor “enorm” of “ontzettend”. Als je dus op vrijdagmiddag na het werk dorst gekregen hebt dan heb je “Alderbastend” zin in een biertje.

Over Alderbastend bieren

Als speciaalbier liefhebbers begon het enkele jaren geleden met veel lezen over bier en de aanschaf van een 40 liter brouwinstallatie. In eerste instantie voor thuis, om te proberen zelf bier te brouwen. Dat ging eigenlijk best goed en na het eerste brouwsel, volgden er al snel meer. Om het bier echt top te maken hebben ze even de tijd genomen, totdat ze echt helemaal tevreden waren. Uiteindelijk was de tijd daar om het eerste bier op de markt te brengen: Flinke Freek. Op 30 april ging de verkoop los en kon iedereen Flinke Freek proberen. Al snel volgde Bennie Bang en wie weet wat er nog komen gaat…

Meer weten over Alderbastend bieren? Bezoek dan de website www.alderbastend.nl

En hoe smaken ze dan?

Tijd voor de grote smaaktest! Op een rustige zaterdagavond ben ik er eens goed voor gaan zitten. Ik ben best een stoere vent, dus Bennie Bang heb ik maar gelijk te pakken genomen 🙂 De kleur is wat koperachtig en het bier is mistig. Tijd voor de eerste slok! De smaak van Bennie Bang kun je inderdaad omschrijven als een IPA met fruitige citrus tonen met een goede hopbitterheid. In de afdronk komt een klein zoetje naar voren. Ik vind hem erg geslaagd, een prima IPA met een alcohol percentage van 6,9%.

Hierna was Flinke Freek aan de beurt, een wat mistig bier met een goudgele kleur en een alcoholpercentage van 8,2%. De schuimkraag zakt na het inschenken wat in tot een bescheiden schuimkraag met kleine bubbels. Qua smaakt proef ik wat kruidige tonen met een soort van romig laagje in je mond. Er komt ook een duidelijke zoete toon naar voren, die me aan banaan doet denken. Ook een erg lekker bier, wat goed doordrinkbaar is.

Ik vind de geproefde bieren echt heel erg geslaagd. Ik heb wel eens andere bieren gehad van startende brouwerijen en daar vind ik de smaak soms nog niet compleet. Dat is bij Alderbastend bieren echt anders, mooi gedaan!

Bennie Bang Alderbastend Bieren - Thomas Culinair Flinke Freek Alderbastend Bieren - Thomas Culinair

Win een Alderbastend bierpakket

Alderbastend zin aan een lekker biertje? Doe dan mee met de winactie op mijn Instagramkanaal. In samenwerking met Alderbastend bieren mag ik namelijk een bierpakket verloten.

 

Zo doe je mee aan de Instagram winactie

1. Like het bericht over de winactie en zorg dat je @thomasculinair en @alderbastend volgt.
2. Laat ons in de comments onder het Instagrambericht weten met wie jij wilt genieten van het bierpakket. Als je deze actie dan ook nog post in je stories, maak je ons helemaal blij 😉

Voorwaarden/richtlijnen

1. Deelnemers zijn 18 jaar of ouder en woonachtig in Nederland.
2. Deze winactie wordt mede mogelijk gemaakt door Alderbastend Bieren.
3. Onder de deelnemers verloot ik een bierpakket van Alderbastend bieren.
4. Deze winactie is niet gesponsord, goedgekeurd, beheerd of geassocieerd door- of met Instagram.
5. De actie loopt van maandag 10 juni 2019 tot en met zondag 16 juni GMT +1. De winnaar wordt op maandag 17 juni bekend gemaakt via loting.
6. We nemen via PB contact op met de winnaar of winnares. Na bekendmaking van de winnaar, wordt het bierpakket binnen een week verstuurd.

 

Heb jij al iets van Alderbastend bieren geproefd?

Ik ben erg benieuwd wat jij van Bennie Bang en/of Flinke Freek vond. Laat het me weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen! Volg ook mijn bieravonturen via Untappd

Voor meer biernieuws kun je mijn bierpagina bekijken.

 

Ik kreeg dit bier opgestuurd, de smaakervaring is mijn eigen beschouwing.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge