Ribeye van de BBQ recept - Thomas CulinairGisteravond ging de barbecue weer even aan en maakte ik dit recept voor Ribeye van de BBQ. Omdat het “World IPA Day” was, wilde ik dit als thema van mijn recept gebruiken. Bij de BBQ Meat-up van laatst, heb ik van Saus Guru de “IPA Beits” gekregen. Ik had er echter nog niets mee gemaakt, dus dacht deze IPA Day is een mooie gelegenheid om hiermee aan de slag te gaan. Natuurlijk drink je er dan ook een lekkere IPA bij. Dit keer koos ik voor de Lowlander IPA. Deze IPA heeft een frisse, fruitige en iets kruidige smaak met een fijne hopbitterheid.

Ik gebruikte een ribeye die niet al te dik was, dus heb geen kernthermometer gebruikt. Heb je nou een flinke ribeye steak, dan raad ik een kernthermometer aan. Ga dan voor de “reverse sear methode“. Daarbij gaar je de dikke steak eerst op indirecte hitte om het vervolgens op directe hitte af te grillen.

 

Ingrediënten ribeye van de BBQ

  • 1 ribeye
  • Saus Guru IPA Beits
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Haal de ribeyes uit de koeling en laat ze wat op kamertemperatuur komen. Dep ze vervolgens droog en bestrooi ze ongeveer een half uur voor bereiding royaal met grof zeezout en zwarte peper.

 

Bereiding ribeye van de BBQ

Zorg er allereerst voor dat de barbecue flink opgestookt is. We gaan de ribeye kort grillen op hoge hitte en willen een mooie bruine korst. Smeer de ribeye licht in met olijfolie. Omdat de steak niet zo dik is grillen we hem voor zo’n 2 minuten en keren hem regelmatig. Door regelmatig te keren, wordt de garing gelijkmatig. Als de ribeye kort en op hoge hitte gebakken is, haal je het van de BBQ en laat je het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tijd om aan te snijden? Smeer dan eerst de ribeye in met de IPA Beits en snijd de ribeye vervolgens in mooie dunne plakken. Serveer er een lekkere IPA bij, zoals de Lowlander IPA.

Recept ribeye van de BBQ met IPA Beits - Thomas Culinair

Ribeye van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor ribeye van de BBQ met IPA Beits gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer BBQ recepten?

Op zoek naar meer recepten voor op de barbecue? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site: overzicht BBQ recepten.

Overzicht
recipe image
Naam
Ribeye van de BBQ
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

4 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge