Rosbief barbecue recept - Thomas CulinairDe meeste mensen zullen wel eens een lekker stuk rosbief met Kerst gegeten hebben of op een lekker broodje. Wist je dat rosbief van de BBQ erg eenvoudig is om te maken? Nadat je het op smaak hebt gebracht bak je het even aan. Daarna gaar je het op lagere temperatuur op indirecte hitte. Door een kernthermometer te gebruiken weet je precies wanneer het vlees gaar is. Met een temperatuur van zo’n 50 graden is het vlees nog mooi rosé.

Het vlees wat ik voor deze rosbief gebruikt heb is “de muis” van een Hooglander en ontving ik van Smaaklokaal Crole Hoeve tijdens de BBQ Meat-up. Dit vlees bevindt zich aan de achterzijde van het rund en bevat geen zenen en vliezen. Eerder gebruikte ik er al wat van om carpaccio van te maken, de rest wilde ik gebruiken om rosbief van de BBQ te maken. Andere soorten vlees waar je rosbief mee kunt maken zijn de dunne of dikke lende, startstuk, bovenbil, platte bil of bloemstuk.

 

Ingrediënten Rosbief van de BBQ

  • een stuk muis (circa 500 gram)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • worcestershiresaus
  • knoflookpoeder
  • paar takjes rozemarijn
  • paar takjes tijm
  • zout en (zwarte) peper

Voorbereiding rosbief

Niet zo moeilijk, maar daar gaan we! Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en doe het in een vijzel samen met een teen geperste knoflook en peper en zout. Maal alles fijn en schep het in een kommetje. Voeg dan de mosterd en worcestershiresaus toe en roer alles goed door elkaar.

Wrijf de rosbief vervolgens goed in met het mosterdmengsel en doe het vervolgens in een (zip-lock) zak. Sluit de zak en laat de rosbief enkele uren marineren in de koeling. Haal de rosbief tussendoor enkele keren uit de koeling en “masseer” dan de marinade nog even over het vlees.

Bereiding rosbief van de BBQ

Zorg er allereerst voor dat de barbecue een temperatuur heeft van zo’n 200 graden. Dep de overtollige marinade van de rosbief en bak het rondom, op directe hitte aan. Gaar de rosbief daarna op indirecte verder door tot een temperatuur van 50 graden. Je kunt de temperatuur bij de meeste barbecues terugbrengen door de ventilatiegaten wat dichter te schuiven.

Als de rosbief de gewenste temperatuur heeft bereikt, haal je hem van de BBQ af. Laat de rosbief zo’n 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd het daarna in dunne plakken.

Eet smakelijk!

Rosbief van de BBQ recept - Thomas Culinair

Rosbief van de BBQ gemaakt?

Heb je dit recept voor rosbief van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer BBQ recepten?

Op zoek naar meer recepten voor op de barbecue? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site: overzicht BBQ recepten.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge