Recept Sabayon van bier met fruit - Thomas CulinairMensen die mij een beetje kennen weten dat ik van gemak houd. Hoewel dat met koken niet altijd het geval is, vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om de grote ‘sloot’ met boodschappen relaxed thuis te laten bezorgen. Geen gesjouw met een wagentje door een drukke winkel en erachter komen dat je de helft vergeten bent of dingen er niet zijn, waardoor je naar een andere supermarkt moet… Daarom bestel ik met enige regelmaat mijn boodschappen online bij Jumbo. Het kost wel wat, maar persoonlijk vind ik het de uitgave waard omdat je er tijd mee bespaard en voor mij vooral de typische boodschappen-irritatie. Mijn opgebouwde stapeltje kratten bier en andere flessen worden bij aflevering gelijk meegenomen, lekker (lui) toch! 🙂 Afgelopen week liet ik weer wat thuis bezorgen en heb gelijk wat bier ingeslagen.

Op zoek naar bier!

Wist je dat je dat je bij Jumbo ook terecht kunt een uitgebreid aanbod aan bier? Natuurlijk is het logisch dat er het nodige aan ‘standaardbier’ te koop is, maar het aanbod speciaalbier is ook echt de moeite waard. Een extra reden om bij Jumbo te shoppen is dat er vaak mooie bieraanbiedingen zijn, wat vooral goed uitkomt als je een feestje hebt. Zo betaal je vaak 3 kratten bier voor de prijs van 2, dat scheelt toch mooi! Bij de laatste bestelling heb ik gelijk wat speciaalbier mee besteld waaronder een 4-pack Karmeliet die in de aanbieding was.

Koken met bier!

Het leek mij leuk om hier een dessert mee te maken en een Sabayon stond nog hoog op mijn verlanglijstje. Ik heb eens een heerlijke Sabayon van champagne gehad en het bruisende bier van Karmeliet leek me een mooi alternatief!  De smaak van Karmeliet kenmerkt zich tot wat goede hopbitterheid, maar daarna komen lekkere fruitige tonen. Dat bracht me op het idee om vruchten met de Sabayon van bier te combineren. Ik koos ervoor om bosvruchten en mango uit de vriezer te gebruiken. Lekker fruitig en voor een bitter accent gebruikte ik nog stukjes grapefruit om nog een extra link naar de Karmeliet te maken.

Ingrediënten Sabayon van bier

  • 1 flesje Karmeliet (je gebruikt hiervan 3 eierdopjes)
  • halve grapefruit
  • (ontdooid diepvries) fruit zoals bosvruchten en mango
  • 3 eidooiers
  • 3 ‘eierdopjes’ suiker

Bereiding Sabayon met bier

Haal het diepvries fruit uit de vriezer, zodat het kan ontdooien. Grotere stukken kun je eventueel in kleinere blokjes snijden. Je kunt natuurlijk zelf lekker variëren met het fruit. Verwijder het velletje van de parten van de grapefruit en snijd het vervolgens in stukjes.

Splits allereerst drie eieren en doe de dooiers daarna in een pan met een wat ronde bodem. Bij een pan met een rechte ‘hoek’ in de bodem loopt je kans dat er langs de randen wat ei als het ware gebakken wordt, omdat je er met een garde niet goed bij kunt.

Voeg 3 eierdopjes suiker toe en 5 eierdopjes bier, in mijn geval Karmeliet. Gebruik een garde om de eierdooiers alvast te breken en meng het met de rest.

Zet het vuur op middelhoog en nu begint het sporten! 🙂 Klop ‘achtjes’ met de garde totdat het mengsel een stevige Sabayon wordt. De Sabayon is klaar als je de slagen van de garde blijft zien in de Sabayon. Tijd om het dessert op te dienen!

Schep allereerst wat van de bosvruchten in een mooi glas. Schep er vervolgens wat gesneden mango over gevolgd door de blokjes grapefruit. Als laatste schep je er de Sabayon over en leg je nog wat vruchtjes over de Sabayon om het af te maken.

Eet smakelijk!

Recept Sabayon van bier met fruit - Thomas CulinairSabayon dessert gemaakt?

Heb je dit recept voor een Sabayon dessert met bier gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer recepten met bier?

Op zoek naar meer recepten waarin bier centraal staat? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site: overzicht bier recepten.

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking

Overzicht
recipe image
Naam
Sabayon van bier met fruit
Auteur
Datum
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge