Met die warme dagen hebben veel mensen niet altijd zin in een zware, warme maaltijd. Een maaltijdsalade is dan een goed alternatief om toch iets lekker fris te eten, maar waarbij je niet na een uurtje alweer trek hebt. Daarom bedacht ik een salade met kikkererwten, za’atar en tahin dressing. Verder zit er onder andere tonijn, courgette, paprika en tomaten in de salade. Om het helemaal af te maken heb ik nog croutons toegevoegd voor een extra knapperige bite. De tahin en za’atar geven, naast de kikkererwten, een lekkere Midden Oosterse twist aan de maaltijdsalade. Ik bedacht dit recept in het kader van mijn Princess Ambassadeurschap, wat deze maand in het teken staat van salades.
Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen. Je kunt de salade van kikkererwten goed voorbereiden en het is ook lekker om de courgette en paprika op de BBQ te roosteren.
Ingrediënten salade met kikkererwten met za’atar en tahin dressing
- Gemengde sla
- blik kikkererwten
- blikje tonijn
- halve courgette
- 1 punt paprika
- 2 tomaten
- halve ui
- teen knoflook
- handje croutons
- eetlepel za’atar
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels citroensap
- water
- peper en zout
- peterselie ter garnering
Bereiding Salade met kikkererwten en za’atar
Spoel allereerst de kikkererwten af onder koud water en laat even uitlekken in een vergiet. Laat ook de tonijn even uitlekken.
Snipper een ui en bak het samen met een geperste teen knoflook in een scheutje olijfolie glazig. Snijd ondertussen de courgette en puntpaprika in blokjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Strooi er een eetlepel za’atar over en voeg de kikkererwten toe. Schep alles goed door elkaar en bak voor ongeveer 5 minuten. Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in blokjes. Meng de tahin met citroensap en een scheutje water. Roer goed door elkaar tot je een lekkere dressing hebt.
Pak een mooie schaal of bord en leg er wat van de gemende sla op. Schep dan het mengsel met kikkererwten over de salade. Voeg ook de blokjes tomaat en stukjes tonijn toe aan de salade.
Maak de salade af door er croutons over te strooien en schenk wat van de tahin dressing over de salade. Eventueel kun je er nog wat fijn gesneden peterselie over strooien.
Salade met kikkererwten, za’atar en tahin dressing gemaakt?
Heb je dit recept voor salade met kikkererwten, za’atar, tonijn en groente gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer salade recepten?
Op zoek naar meer recepten voor op de barbecue? Bekijk dan het overzicht salade recepten.
Ik ben gek op maaltijd salades! Het ziet er echt heerlijk uit!
liefde voor kikkererwten! Deze lijkt me zalig!
Paar onbekende ingrediënten kom ik tegen maar het ziet er wel heerlijk uit!
Ik vind kikkererwten heerlijk, dus ik onthou dit recept even, al moet ik wel opzoeken wat za’tar is, want dat weet ik niet, de vele groente er in vind ik heerlijk.
Za’atar is een kruidenmengsel met in ieder geval za’atar (wilde oregano met een tijm/oregano smaakje), sesamzaadjes en sumak. Sommige mixen bevatten nog extra specerijen.
Ik ben kikkererwten zo gaan waarderen de laatste tijd, zo lekker in salades!
Mira onlangs geplaatst…Blog | Win een pakketje van Kneipp!
Lekker zijn ze he, ik at ze ook nooit zo vaak maar kan ze tegenwoordig echt waarderen 🙂
Ooh, ziet er goed uit! Ik was nog op zoek om iets om vanavond te eten, dus deze ga ik eens proberen =D
Dat ziet er lekker uit. Love salade
Deze lijkt me erg lekker, zeker met kikkererwten erin!
Ja smaakte goed hoor 🙂
Ziet er heerlijk uit! Nu dat de kids er niet zijn is het de moment voor salades.
Dankje voor deze lekkere tip.
Liefs, Eva
http://www.notanotherdiva.com
Dit recept wil ik zeker wel eens proberen. Het ziet er ook prachtig uit op de foto!
Heerlijk, die plaats ik gelijk op mijn boodschappenlijstje voor dit weekend! Ik zal je op Instagram @trendbrowser het resultaat laten zien 😉
wat leuk Caroline, ben erg benieuwd en houd je in de gaten 😉