Een lekkere frisse salade met zeekraal, heerlijk bij dit warme zomerweer! Na genoten te hebben van mosselen met zeekraal, had ik nog wat zeekraal over en hier heb ik deze salade mee gemaakt. Je kunt deze salade met zeekraal als bijgerecht serveren of eten tijdens de lunch. Zeekraal kun je prima rauw eten en is lekker knapperig en zilt van smaak. Zeekraal is een gezonde groente. Het bevat veel natrium, kalium en magnesium. Daarnaast zit er onder andere ook nog vitamine A, B en C in en jodium. Het jodium in zeekraal is gezonder dat het synthetische jodium wat vaak bij zout wordt toegevoegd.

Het onderstaande recept is geschikt voor twee personen.

Salade met zeekraal

Ingrediënten salade met zeekraal

  • 50 gram zeekraal
  • 150 gram ‘knapperige’ sla, bijvoorbeeld Romaine sla
  • 2 eieren
  • 1 doosje Cherry tomaten
  • 1 blikje tonijn (op waterbasis, ongeveer 150 gram)

 

Ingrediënten dressing

  • 2 eetlepels yoghurt
  • Halve eetlepel halvanaise
  • 1 theelepel dille
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze salade met zeekraal

Kook de eieren zo’n 7 tot 8 minuten totdat ze hard gekookt zijn. Spoel de eieren af onder koud water en pel de eieren. Snijd de eieren dan, eventueel met behulp van een eiersnijder, in plakjes. Leg de eieren even apart.

Pak een mooi bord of schaal en verdeel de sla over het bord. Snijd de Cherry tomaten doormidden en strooi ze over de sla.

Giet de tonijn in een zeef en laat even uitlekken. Verdeel de tonijn dan over de sla.

Kijk even na of er geen harde kontjes aan de zeekraal zitten. Snijd de harde onderkant er anders even af. Strooi dan de zeekraal over de salade.

Leg nu de plakjes ei op de salade.

Maak dan de dressing voor de salade, door de yoghurt en halvanaise met elkaar te mengen. Voeg de dille toe en roer even goed door. Breng dan op smaak met zout en peper en sprenkel de dressing over de salade met zeekraal.

Eet smakelijk!

 

Op zoek naar meer recepten voor salades?

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor het maken van andere salades? Kijk dan eens naar één van mijn andere salade recepten voor bijvoorbeeld deconstructie van Griekse salade, een groentesalade met komkommerrolletjes of mijn kabeljauw met parelgortsalade.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge