Het is weer koud in Nederland en wat is er dan heerlijker om lekker om te warmen met een fijne kom soep? Ik maakte deze snelle variant van Vietnamese Pho Bo met biefstuk, noedels, taugé en paksoi. Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te leren kennen en Aziatische soepen spreken me vaak erg aan. Deze stond al een tijdje op mijn “to cook” lijstje. Het lekkerste is natuurlijk om de bouillon ook helemaal from scatch te maken, maar om te beginnen heb ik eerst een snelle variant gemaakt. Als je bouillon echt superheet is kun je de biefstuk ook in rauwe plekken in de noedelsoep doen, maar ik vind het lekkerder om het eerst even aan te bakken.
Wat is Pho?
Pho is een Vietnamese soep en spreek je uit als “fuh”. In Vietnam wordt de soep het hele jaar door op elk tijdstip gegeten. Er zijn verschillende soorten Pho, zoals Pho Bo waarin rundvlees verwerkt is. Maar ook Pho Ga is ondertussen ingeburgerd en dan wordt er kip in plaats van rundvlees gebruikt. In Vietnam wordt het vaak in kleine kommen gebruikt, zodat je de handen eromheen kunt slaan en het lekker verwarmend is. Men eet het met stokjes en dan mag je gewoon slurpen, voel je dus vooral niet gegeneerd! 🙂
Het belangrijkste voor een lekkere Vietnamese Pho Bo is de bouillon. Dit is toch echt de basissmaak van het gerecht.
Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen
Ingrediënten snelle Pho Bo
- 1 biefstuk
- 1 steranijs
- 2 á 3 kardemompeulen
- 1 ui
- 5 cm verse gember
- 1 kaneelstokje
- 400 ml runderbouillon
- vissaus
voor de garnering
- noedels
- een flinke hand taugé
- een halve paksoi (fijn gesneden)
- halve rode peper (zaadjes verwijderd en in ringen gesneden)
Bereiding Vietnamese Pho Bo
Doe allereerst de runderbouillon in een pan en breng samen met een scheut vissaus aan de kook. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
Zet een koekenpan op het vuur en snijd een ui doormidden. Zet beide helften dan met de snijkant in de pan en bak ze even goed aan. Snijd vervolgens de gember in dunne repen en voeg het samen met de steranijs, kardemompeulen en kaneelstokje toe in de pan. Door het bakken komen de smaken goed vrij en dat proef je echt terug. Als de ui mooi gekleurd is (ze mogen bijna aangebrand zijn) zet je het vuur uit en voeg je alle ingrediënten toe aan de bouillon. Laat voor ongeveer een half uur lekker doorkoken, zodat de bouillon goed op smaak kan komen.
Als de bouillon aan het trekken is gaan we aan de slag met de biefstuk. Zet een koekenpan op het vuur en laat goed heet worden. Bestrooi de biefstuk aan beide kanten met peper en zout. Voeg boter en iets olijfolie toe in de pan en bak de biefstuk rondom bruin aan. Haal uit de pan en laat 5-10 even rusten. Snijd dan de biefstuk in dunne plakjes en leg klaar voor later gebruik.
Schep alle vaste ingrediënten uit de bouillon en kook dan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in de bouillon. Schep de noedels uit de pan en spoel af onder koud water. Breng indien nodig de bouillon weer aan de kook.
Voeg de noedels toe in een kom en giet er de hete bouillon bij. Leg dan de plakjes biefstuk op de noedels en leg daarna de paksoi en taugé in de kom. Strooi er nog wat rode peper bij en serveer de Pho Bo met de overgebleven garnering.
Eet smakelijk!
Snelle Pho Bo gemaakt?
Heb je dit recept voor snelle Pho Bo gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer Aziatische recepten?
Dat kan hoor! Er staan er best wat op de website ondertussen, je kunt ze bekijken via: Overzicht Aziatische recepten.
oeh dat ziet er echt heel erg lekker uit! Dat wil ik wel een keertje eten!
alexa onlangs geplaatst…Date tip: Ga curlen
Dit ziet er erg lekker uit zeg! Dit recept wil ik wel een keer proberen.
Amai yum, ziet er echt superlekker uit!
Het ziet er goed uit, alleen oogt het vlees wat rauwig in mijn ogen. En dat vind ik dan weer wat minder.
Het vlees gaart door in de hete bouillon, dus ‘rauw’ hoef je het niet te eten hoor. En je kunt het natuurlijk net even wat langer aanbakken, net wat je lekker vind 🙂