Het aspergeseizoen loopt af, dus ik heb nog snel van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een lekker asperge gerecht te maken. Ik heb sous vide asperges met garnalen en zeewier gemaakt. Er staan al meer aspergegerechten op de site zoals de klassieker asperges met ham, aspergesalade of de sous vide asperges met zalm. Om toch weer eens een lekkere variatie met witte asperges te maken bedacht ik een combinatie met garnalen en zeewier. De bakjes met zeewier salade worden ook wel wakame genoemd en die vind ik dus echt heerlijk! Het leek me leuk om het ook eens anders te gebruiken en heb het als basis voor de saus gebruikt.
De witte asperges heb ik sous vide gegaard, dat levert echt heerlijke sappige asperges op! Heb je geen sous vide apparaat? Geen probleem, dan kook je ze in kokend water voor zo’n 8 tot 10 minuten.
Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten Sous vide asperges met garnalen en zeewier
- 8-10 witte asperges
- 100 gram Hollandse garnalen
- roomboter
- zeewier salade (wakame salade)
- 1 eidooier
- 1 theelepel dijonmosterd
- witte wijn azijn
- citroensap
- 50 ml zonnebloemolie
- peper en zout
Bereiding witte asperges
Vul allereerst de sous vide bak met water en verwarm tot 88 graden. Schil ondertussen de witte asperges (ik schil ze 2x om zeker geen ‘draadjes’ te hebben) en snijd de harde onderkant van de asperges af. Leg de asperges naast elkaar in een vacumeerzak met een klont roomboter en wat peper en zout. Vacummer de asperges vervolgens met de vacumeermachine. Leg de asperges dan in het water en gaar voor maximaal 30 minuten. Als de asperges in het water liggen kun je de zeewiersaus maken.
Bereiding zeewiersaus
Schep twee eetlepels zeewier of wakame in een maatmaker. Voeg de eierdooier toe, samen met een theelepel Dijon mosterd, 1 scheutje witte wijn azijn en citroensap. Pureer het even kort en voeg daarna 3 eetlepels zonnebloemolie toe. Pureer het tot een gladde saus en breng naar wens op smaak met peper en zout. Je kunt de saus eventueel in een spuitzak doen, zodat het opmaken handig gaat.
Opmaak bord
Pak een mooi bord en schep allereerst twee eetlepels zeewiersalade in het midden van het bord. Leg er daarna de witte asperges op en lepel wat van de Hollandse garnalen overdwars over de asperges. Maak het gerecht af door toefjes zeewiersaus op het bord te spuiten. Met wat bloemen maak je de garnering helemaal af.
Eet smakelijk!
Sous vide asperges gemaakt?
Heb je dit recept voor sous vide asperges met Hollandse garnalen en zeewier gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer asperge recepten?
Op zoek naar meer recepten met asperges? Ondertussen staan er behoorlijk wat op de site: overzicht asperge recepten.
Wat een super mooi en lekker gerecht Thomas! Ik ga deze het volgende seizoen maar eens uitproberen!
Ik ben dol op wakame én asperges!
Ik eet lactose en tarwevrij, en dit is zeker een passend gerecht! Zou je het leuk vinden om eens te komen gastbloggen?
Leuk om te lezen! Ik zal je even mailen 😉
Heb eerlijk gezegd nog nooit zeewier gegeten, maar het ziet er in elk geval best lekker uit 🙂
Dit zou een ideaal receptje zijn voor mijn vriend! Die is én gek op asperges én gek op garnalen!