Ik zag er zo vaak enthousiaste reacties over, maar had het nog nooit gehad; Tuna Melt. Makkelijk gezegd tonijn met kaas…. Gaat dat samen? Ik was eerlijk gezegd wat sceptisch, maar maakte het een tijdje terug voor het eerst en het is echt lekker! Tijd om er eens een leuk recept mee te maken en daar kwam deze Spicy Tuna Melt Sandwich uit. Het zal je niet verrassen dat het dus lekker spicy is door het gebruik van sriracha. Ben je nou niet zo’n fan van pittigheid, dan kun je de hoeveelheid natuurlijk aanpassen. Voor het brood sneed ik zelf de plakken, maar natuurlijk kun je het prima maken met je dagelijkse boterham 🙂
Dit gerecht maakte ik in het kader van mijn Princes Ambassadeurschap. Princes vis in blik is enorm veelzijdig; je kan met elk ingrediënt een lekker gerecht maken. Maar veel mensen komen niet verder dan een salade niçoise, ansjovis op een pizza of een zalm pasta. Princes vangt haar vis volgens hoge standaarden en werkt alleen samen met partners die zich inzetten om dit meest verantwoorde manier te doen. Op de meeste producten van Princes vind je het MSC keurmerk. Producten met het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk zijn afkomstig van MSC-gecertificeerde visserijen en deze visproducten kunnen daarom gekenmerkt worden als duurzaam gevangen. Je kunt er hier meer over lezen.
Ingrediënten Spicy Tuna Melt sandwich
- 4 dikke plakken brood
- een blikje tonijn (uitgelekt)
- 2 à 3 ansjovis
- 2 à 3 plakken kaas (bv cheddar)
- flinke eetlepel halvanaise
- eetlepel sriracha (let op, kan dus erg pittig zijn)
- 2 augurken
- halve rode ui, gesnipperd
- boter (optioneel)
- peper en zout
Zo maak je het klaar
Zorg er allereerst voor dat de tonijn goed is uitgelekt en doe de vis in een schaal. Snipper een halve rode ui en voeg deze samen met de in blokjes gesneden augurk toe bij de tonijn. Snijd dan ook de ansjovis fijn en voeg het met de halvanaise en sriracha toe in de kom. Meng alles dan goed door elkaar. Breng eventueel naar wens verder op smaak met zout en peper.
Besmeer van elke boterham de ‘buitenzijden” met boter, en schep op 2 binnenzijden ongeveer 2 eetlepels van het tonijnmengsel. Dek vervolgens af met cheddar en leg er een boterham (met de boter aan de buitenzijde) op. Bak de Tuna Melt Sandwiches rustig aan in een koekenpan. De Spicy Tuna Melt Sandwich is klaar als de buitenzijdes mooi gekleurd zijn en de kaas gesmolten is.
Snel, makkelijk, lekker! Eet smakelijk!
Spicy Tuna Melt Sandwich gemaakt?
Heb je dit recept voor Spicy Tuna Melt Sandwich gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer recepten met vis?
Op zoek naar meer recepten waarin vis gebruikt wordt? Bekijk dan het overzicht: recepten met vis.
Afgelopen weekend heb ik je recept gemaakt, wat heerlijk! Eentje om te onthouden.
Leuk om te lezen Charelle! 🙂