Spinazie courgette soep is een lekker simpel en mooi gekleurde soep. Je kunt het als voorgerecht of lunch serveren met wat toast erbij. Het is ook leuk als onderdeel van een trio amuses, zoals ik het serveerde tijdens een Scandinavisch 3-gangen bier-spijs menu (zie afbeelding onderin). Dan kun je het in kleine glaasjes serveren met enkele amuses. Staat ook leuk toch?
Je kunt deze soep heel goed van te voren maken. Tijdens het diner hoef je het dan alleen nog maar even op te warmen. De bacon en crème fraîche voeg je dan als laatste toe.
Onderstaand recept is geschikt voor 4 borden soep.
Ingrediënten spinazie courgette soep
- een zak spinazie (200-300 gram)
- 1 courgette
- 4 plakken bacon
- 1 ui, gesnipperd
- 1 liter groentebouillon
- crème fraîche
Bereiding spinazie courgette soep
Bak allereerst de bacon krokant in een pan. Laat de bacon even uitlekken op een keukenpapiertje en hak het daarna in snippers. Verwijder overtollig bakvet uit de pan met keukenpapier en fruit de ui in het achtergebleven vet. Om de ui te bakken heb je niet zo heel veel van het vet van de bacon nodig.
Was de courgette en snijd hem vervolgens in blokjes. Voeg daarna de courgette toe aan de uitjes en bak even mee.
Zet een soeppan (of steelpan) op het vuur en voeg het ui-courgettemengsel toe. Schenk daarna de groentebouillon erbij en laat 10-15 minuten koken.
Voeg dan de spinazie in delen toe en laat het slinken. Pureer de soep met een staafmixer en schenk in een mooi bord of kom.
Voeg daarna een klontje of meerdere kleine klontjes crème fraîche toe. Strooi als laatste de bacon erover.
Eet smakelijk!
Meer soepen?
Op zoek naar meer recepten voor lekkere soepen? Bekijk dan eens het overzicht: soep recepten.
Spinazie courgette soep gemaakt?
Heb jij dit recept voor spinazie courgette soep gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Dat klinkt wel heel aanlokkelijk – denk wel dat ik dat soepje zal lusten 🙂