Dit eenvoudige recept van spruitjes en paddenstoelen hebben we met Kerst gegeten. Het is een erg smakelijk en snel te maken recept wat je tijdens een diner kan serveren. Al vinden wij het hier ook lekker smaken gewoon doordeweeks hoor 🙂 We hebben voor de gelegenheid mooie paarse spruitjes en gewone spruitjes met elkaar gecombineerd. Als de paarse niet verkrijgbaar zijn, neem je gewoon wat extra normale spruitjes. Door de pancetta te gebruiken geef je het gerecht een lekkere hartige bite.
Onderstaand spruitjes en paddenstoelen recept is geschikt voor 4 personen. Je kunt voor de paddenstoelen natuurlijk zelf variëren met bijvoorbeeld een paddenstoelenmix of een specifieke paddenstoelensoort die je lekker vind.
Ingrediënten bijgerecht spruitjes en paddenstoelen
- 400 gram spruitjes (paarse, gewone of een combinatie)
- 200 gram kastanje champignons
- 200 gram oesterzwammen
- 150 gram pancetta (of bacon)
- 1 (rode) ui
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze spruitjes en paddenstoelen
Dit gerecht is echt heel simpel te bereiden, dus daar gaan we!
Maak de spruitjes schoon en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de spruitjes daarna doormidden.
Borstel de paddenstoelen voorzichtig schoon. Snijd de onderkanten van de steeltjes. Scheur de oesterzwammen in stukken en snijd de kastanje champignons in plakjes.
Zet een pan op het vuur met een klein scheutje olijfolie. Bak hierin de pancetta even aan voor enkele minuten.
Snijd een rode ui in halve ringen en voeg ze bij de pancetta, bak ze mee tot ze glazig zijn.
Voeg dan de spruitjes toe en bak ze mee tot de spruitjes bijna gaar zijn, terwijl je het regelmatig omschept. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ze zo’n 5 minuten mee.
Schep alles nog even goed door elkaar en breng naar wens op smaak met peper en zout. Je kunt er ook nog wat fijngesneden peterselie over strooien.
Serveer de spruitjes en paddenstoelen in een mooie schaal voor bij je diner.
Eet smakelijk!
Als je nog meer inspiratie zoekt dan kun je bij mijn overige bijgerechten kijken.