Afgelopen weekend heb ik voor vrienden een leuke BBQ en Bier avond georganiseerd. Lekker wat gerechten van de BBQ met bijpassende bieren. Als voorgerecht maakte ik deze simpele steak taco’s van de BBQ, gevuld met ranch saus, sla, steak (entrecote) en een pittige salsa. Het fijne van dit gerechtje is dat je de toppings van te voren maakt, zodat je alleen nog maar de steaks op de BBQ hoeft te grillen. Super gemakkelijk dus en ze smaken prima met een Desperados on the side met een partje limoen erin 🙂 En als je wat van de saus en salsa overhoudt, gebruik je die natuurlijk gewoon nog eens later op de avond.
Onderstaand recept is geschikt voor 4-5 gevulde taco’s
Ingrediënten steak taco’s van de BBQ
- 4 à 5 mini tortilla’s
- 2 steaks (ik gebruikte entrecote)
- ijsbergsla
- ranch saus
- tomatensalsa
Voor de salsa
- 3 rijpe tomaten
- halve jalapeno
- halve ui
- 2 tenen knoflook,
- handje peterselie
- tabasco peper saus
- limoensap
- optioneel: scheutje tequila
voor de ranch saus
- 2 eetlepels mayo
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- citroensap
- 1 theelepel bieslook
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels dille
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper en zout
Salsa voor bij de steak
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze in een kom. Snipper vervolgens de ui en snijd de jalapeno fijn. Snijd daarna een klein bosje peterselie fijn en doe alles in de kom. Pers er 1 of 2 tenen knoflook bovenuit en roer goed door elkaar. Schenk er daarna 2 eetlepels olijfolie, een scheutje tabasco en het sap van een limoen toe. Roer alles goed door elkaar en breng naar wens verder op smaak met peper en zout. Liever wat frisser? Voeg dan gerust wat extra limoensap toe.
Ranch saus
Bij de meeste ranch saus wordt mayonaise, karnemelk en zure room gebruikt. Ik ben niet zo’n fan van karnemelk, dus heb gekozen voor Griekse Yoghurt. Zo krijg je ook de frisse, zurige smaak met een goede dikte. Meng als eerste de mayonaise en yoghurt goed door elkaar. Voeg dan de bieslook, peterselie en dille toe, samen met het uien- en knoflookpoeder. Roer alles goed door elkaar en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap. De saus moet lekker fris en licht zurig van smaak zijn.
Steak op de BBQ bereiden
Zorg ervoor dat de steaks op kamertemperatuur zijn en bestrooi ze royaal met verse zwarte peper en zout. Grill de steaks op directe hitte van zo’n 250 graden aan elke kant in enkele minuten gaar. Laat het vlees daarna even rusten onder wat aluminiumfolie. Als het vlees aan het rusten is zet je de rest vast klaar, zodat je het gerecht snel op kunt dienen.
Snijd enkele bladeren van de ijsbergsla in dunne reepjes en zet klaar voor later gebruik. Als het vlees gerust heeft, snijd je het in dunne plakjes. Smeer dan een eetlepel ranchsaus op elke tortilla en leg er een handje sla bovenop. Voeg dan 4 of 5 plakjes steak per taco toe en maak het af door er tomatensalsa over te lepelen. Eet smakelijk!
Steak Taco’s van de BBQ gemaakt?
Heb je dit recept taco met steak van de BBQ gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer BBQ inspiratie?
Op zoek naar meer recepten voor de BBQ? Er staan er ondertussen aardig wat op de website, zie: BBQ recepten.