Steak tartare is een klassiek Frans gerecht van rauw, rood vlees met sjalotten, augurken, kappertjes en een verse eidooier. Het wordt vaak gemaakt van runder biefstuk. Ik geef je hierbij een eenvoudige versie, waarmee je jouw gasten kunt verrassen: Steak tartare van ossenworst met toast.

Steak tartare kun je eten als amuse, voorgerecht of lunch. Zorg er wel voor dat je ei wel echt vers is, als je er niet van houdt kun je het ei natuurlijk weglaten. Ik heb deze keer groene tuinkruiden mosterd gebruikt voor de kleur, maar Dijon mosterd kan ook prima. Als garnering heb ik kapperappeltjes gebruikt. Kapperappeltjes zijn de vruchten van de kappertjesplant.

Steak tartare van Ossenworst - Thomas Culinair

Ingrediënten steak tartare van ossenworst

 • een stuk ossenworst (plakjes kan ook)
 • 1 sjalot
 • 1 of 2 augurken
 • 2 theelepels kappertjes (eventueel kapperappeltjes voor de garnering)
 • 3 theelepels mayonaise
 • 1 theelepel mosterd
 • 1 snee brood

Bereidingswijze

Snijd of hak allereerst de ossenworst in blokjes en doe in een kom. Snipper het sjalotje en snijd de augurk en kappertjes in fijne blokjes. Meng de sjalot, augurk en kappertjes vervolgens door de ossenworst. De hoeveelheid is toch een beetje op gevoel en smaak. Ik doe er zelf niet zo heel veel in.

Meng dan de mayonaise en de mosterd totdat het een mooi sausje is.

Snijd de korsten van het brood en smeer beide zijden in met wat olijfolie. Bak het brood dan in een grillpan tot het lekker krokant is. Snijd het brood in repen.

Steak tartare van Ossenworst - Thomas CulinairOpdienen

Pak een leuke kookvorm en vul het met de steak tartare van ossenworst. Maak in het midden een klein kuiltje voor de eidooier.

Splits het ei en leg dan de eidooier in het zojuist gemaakte kuiltje. Strooi er eventueel wat grof zeezout over.

Schep met een lepel wat saus naast de steak tartare en maak er dan met de bolle kant van de lepel een soort streep van. Als laatste kun je nog enkele kapperappeltjes op de steak tartare van ossenworst leggen. Serveer de toast bij de steak tartare.

Dat is alles! Super simpel, super smakelijk!

Meer inspiratie?

Als je zoekt naar meer inspiratie kijk dan eens naar mijn amuse recepten, voorgerechten of lunchgerechten.

Dit gerecht gemaakt?

Heb je dit recept voor steak tartare van ossenworst gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Pin deze afbeelding

4 Comments
 1. Als het op de menukaart staat, bestel ik het graag. Zelf heb ik het nog nooit klaar gemaakt. Misschien toch eens doen

 2. Als ik op restaurant ben, bestel ik bijna altijd de steak tartare! Ossenworst spreekt me helaas wel minder aan!

 3. Lindsey

  Het rauwe ei zou ik weg laten, maar de rest klinkt wel erg goed en ook heel eenvoudig te maken zo te lezen!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

CommentLuv badge