Afgelopen weekend bij mijn gemaakte wildrecept met haas, stoofperen als bijgerecht geserveerd. Dit stoofperen recept is eenvoudig te maken en heeft maar weinig ingrediënten. Het belangrijkste bij het maken van stoofperen is tijd. Hoe langer je de tijd neemt met het stoven, hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Dit stoofperen recept kun je als dessert eten, maar het smaakt echt heerlijk bij wild en bijvoorbeeld stoofgerechten. Als dessert kun je het serveren met wat yoghurt of kwark. Je kunt stoofperen prima enkele dagen van te voren bereiden en dan bewaren in de koelkast. Dat scheelt je weer tijd op de dag dat je het diner of dessert moet serveren.

Stoofperen recept - Stoofpeertjes

Ik heb de stoofperen gemaakt met rode wijn, je kunt eventueel ook rode bessensap gebruiken. Net als perenrood geeft het de peren wat sneller de herkenbare rode kleur.

Stoofperen recept: Ingrediënten

  • 6 stoofperen van de soort Gieser Wildeman
  • 4 eetlepels perenrood
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • een glas rode wijn (of een scheut rode bessensap)
  • water

 

Stoofperen recept: Bereidingswijze

Schil de stoofperen zo dun mogelijk met een dunschiller of mesje, maar laat het steeltje eraan zitten.

Doe de stoofperen vervolgens in een pan en voeg dan het perenrood, een kaneelstokje, twee kruidnagels en een glas rode wijn toe. Voeg dan net zoveel water toe, totdat de stoofperen net onder water staan.

Laat de pan met stoofperen minimaal 3 uur stoven op een klein vuurtje. Hoe langer je de stoofperen stooft, hoe mooier ze worden van kleur. Draai de stoofperen halverwege voorzichtig om, zodat ze egaal van kleur worden.

Als de peren mooi rood van kleur zijn haal je ze voorzichtig uit de pan en laat je het vocht nog even inkoken tot het iets stroperiger wordt.

Je kunt de stoofperen warm of koud serveren.

 

Eet smakelijk!

 

Meer recepten voor desserts?

Als je op zoek bent naar nog meer lekkere recepten voor desserts die je bij een diner kunt serveren kijk dan eens hier: Dessert recepten.

2 reacties

    • Dat moet lukken, ik wilde zekerheid voor een mooie kleur (in combinatie met wat tijdnood) en heb ze daarom beide gebruikt. Je kunt altijd nog wat suiker toevoegen als je het wat zoeter wilt laten smaken.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge