Thaise mosselen recept - Thomas CulinairIk zag ze al veel voorbij komen op Instagram, maar het duurde even voordat ik ze in huis haalde: mosselen! Ik ben er gek op en koos ervoor ze net weer even anders klaar te maken. Ik ging voor de Thaise Mosselen en daar kreeg ik geen spijt van! Heerlijk spicy en de kokos maakt het helemaal af, zodat je jezelf in tropische sferen begeeft 🙂
Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen. Je kunt er naar wens wat brood of friet bij eten

Ingrediënten Thaise mosselen

  • 1.5 – 2kg mosselen
  • blikje kokosmelk
  • Zakje Thaise wokgroente
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode peper
  • 2 bosuien
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 4-5 centimeter gember, geschild en geraspt
  • 2 eetlepels Oestersaus
  • Vissaus
  • 1 limoen

Voorbereiding

Ter voorbereiding doe je de mosselen in een vergiet en laat je er stromend water over lopen. Maak de mosselen dan schoon met de hand. Als er mosselen zijn die open staan, tik je ze even op het aanrecht. Als ze dan sluiten, zijn ze prima. Sluiten ze niet of zijn er mosselen kapot, gooi ze dan weg. Je wil niet ziek worden van een verkeerde mossel.

Mosselen koken

Snijd de onderkant van de bosui en snijd het witte gedeelte dan in ringetjes. Het groen kun je bewaren voor de garnering. Als je niet heel erg van pittig houdt, snijd je de rode peper in de lengte doormidden en verwijder je de zaadjes. Snijd het dan in halve ringetjes. Snijd het citroengras in grove stukken en kneus het met de achterkant van je mes. Dan komt de smaak goed vrij tijdens het koken.

Fruit de ui, samen met de knoflook, gember, rode peper en citroengras aan in een scheutje olie. Voeg dan de wokgroente toe en schep het geheel even goed door elkaar. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, samen met de oestersaus en een scheutje vissaus. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.

Zodra het kookt zet je het vuur halfhoog en voeg je de mosselen toe. Kook de mosselen ongeveer 6 minuten en schud ze tussendoor een paar keer om. Als de mosselen open staan, zijn ze klaar om opgediend te worden.

Pers er wat limoensap over en strooi ter garnering er wat schuin gesneden groen van de bosui over het gerecht. Ook kun je eventueel nog wat rode peper gebruiken.

Dat was het, niet moeilijk toch? Eet smakelijk!

Recept voor Thaise mosselen met kokos - Thomas Culinair

Thaise mosselen met kokos gemaakt?

Heb je dit recept voor Thaise mosselen gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op FacebookInstagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!

Meer recepten met mosselen?

Op zoek naar meer mossel recepten? Misschien is het recept voor mosselen met zeekraal of mosselen met bier van de BBQ het bekijken waard!

Overzicht
recipe image
Naam
Thaise mosselen
Auteur
Datum
Totale tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge