Hoewel de echte BBQ fanaten het hele jaar door met de grill bezig zijn, zullen de meeste mensen toch vooral met goed weer in de lente en zomer de BBQ aansteken. Het najaar is een goed moment om lekker wat inspiratie op te doen en je “bucketlist” voor komend seizoen aan te vullen. Misschien wil je nu wel eindelijk eens lekker low and slow aan de gang om een heerlijk pulled pork gerecht te maken. Heb je al eens een butterfly chicken gemaakt of een zalm gerookt op cederhout?

Hoe zit het met jouw BBQ skills? Kun je alles aan of heb je nog wel punten waarop je meer zou willen leren?

Verbeter je BBQ skills met een BBQ Workshop

BBQ Workshop

Als je nog wel wat training kunt gebruiken is het volgen van een BBQ Workshop misschien wel een goed idee. Bij The Fire Station kun je terecht voor diverse workshops om jouw BBQ Skills te verbeteren. Zo worden onder andere de volgende BBQ workshops aangeboden:

  • Kamado Basics
  • Beef Excellent
  • Vis
  • Birds on BBQ
  • Kerst op de Kamado
  • Maatwerk

Natuurlijk kun je in je eentje een BBQ workshop volgen, maar hoe leuk is het om bijvoorbeeld tijdens een teamuitje of samen met je vrienden een workshop te volgen in de BBQ workshop tuin in Kaatsheuvel? De workshops van The Fire Station staan voor werken met de beste en verse ingrediënten van A-merken, waarbij je vooral zelf ook echt aan de slag gaat. Er worden je verschillende gerechten en technieken aangeleerd door de professionele BBQ chefs in een ongedwongen en gezellige sfeer, zoals je dat verwacht in Brabant.

BBQ Workshop bij The Fire StationThe Fire Station

De workshops worden zoals gezegd georganiseerd door The Fire Station in Kaatsheuvel. Dat zijn een stel BBQ fanaten naast het organiseren van BBQ Workshops ook de bekende Kamado Express webshop runnen. Daar is in september 2018 de fysieke The Fire Station winkel bijgekomen. Hier kun je terecht met al je vragen over de aanschaf van Kamado BBQ’s en bijbehorende accessoires. Maar ook verschillende soorten houtskool, rookhout, rubs, sauzen en marinades kunnen aangeschaft worden. De medewerkers zijn ervaringsdeskundigen, dus kunnen je precies de verschillen uitleggen tussen de modellen en merken.

De A-merken die door The Fire Station verkocht worden zijn Big Green Egg, The Bastard, Primo en Kamado Joe. Men wil je echt helpen om een goede keuze te maken en daarom is hun motto “zien, voelen, proeven, ervaren”, waarbij ze uitgebreid de tijd nemen om al jouw vragen te beantwoorden.

 

Al een favoriete BBQ workshop?

Welke workshop zou jij willen volgen om je BBQ skills te verbeteren? Laat het me weten in de comments, ik ben erg benieuwd!

Tijd om te barbecueën

Na al dat lezen is het tijd om te kijken wat voor moois je op de barbecue gaat bereiden. Nog op zoek naar inspiratie voor leuke gerechten? Kijk dan eens op mijn overzicht met BBQ recepten.

 

Dit artikel kwam tot stand middels een samenwerking.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

CommentLuv badge