Nederlanders houden van thuis tafelen tijdens de feestdagen. Met Sinterklaas, Kerst en tijdens oudejaarsavond willen we graag heerlijk eten. Bij zo’n feestmaal hoort een lekker stukje vlees. En dan niet zo’n verpakt stukje vlees uit de supermarkt. Ga dit jaar eens voor vlees van de online slager in plaats van vlees uit de supermarkt. De afgelopen jaren ligt de nadruk steeds meer op gemak en is de online slager is enorm in opkomst. Je shopt zelf heel eenvoudig tegen scherpe tarieven kwalitatief vlees. Zo weet je zeker dat je jouw dierbaren kunt verrassen met een heerlijke maaltijd tijdens de feestdagen. Wij geven je graag twee vleestips die je kunt bereiden tijdens de feestdagen.
Traditioneel gerecht: De kalkoen
Veel Nederlanders kiezen voor traditionele gerechten om te bereiden tijdens de feestdagen, zoals kalkoen. De kalkoen vindt zijn oorsprong in Amerika en wordt in Nederland gezien als symbool voor vrijheid en feestelijkheid. Het is best wat werk om zo’n grote vogel als kalkoen te bereiden, maar het mag eigenlijk niet ontbreken op jouw tafel tijdens de feestdagen. Bij de online slager kun je verschillende soorten kalkoen kopen, van traditionele kalkoen tot kalkoensaucijsjes en meer.
Tip: laat de kalkoen op kamertemperatuur komen voordat je deze gaat bereiden. Haal hem minimaal een uur voordat hij de oven in gaat uit de koelkast. Zo kan de kalkoen wennen aan het temperatuurverschil en krijgt deze een knapperig korstje. Rinkelt de oven en is de kalkoen gaar? Dan pak je de kalkoen eruit en loop je met een big smile met de kalkoen naar de tafel om deze aan te snijden en jouw tafelgenoten een authentieke smaakbeleving te bezorgen!
De rollade blijft altijd populair
Niet alleen kalkoen is populair aan de tafel tijdens de feestdagen, ook rollade scoort goed en is een eeuwenoude traditie. Rollade is een vleesgerecht waarbij diverse gekruide plakken vlees om elkaar heen worden gedraaid. Een touwtje zorgt ervoor dat de rollade bij elkaar blijft. Rollade kent verschillende varianten, zoals varkensrollade, rundvleesrollade en kiprollade.
De online slager selecteert zijn vlees zorgvuldig om jou het meest smaakvolle vlees te kunnen leveren. Hij gebruikt de juiste kruiden en brengt de rollade met de hand tot de bekende vorm om jou zoveel mogelijk te ontzorgen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de rollade eerst rondom gaar bakken en hem vervolgens langzaam verder garen in de oven. Zo wordt je rollade perfect gaar en kun je samen met je tafelgenoten heerlijk smullen van een culinair hoogstandje!
Dit artikel kwam tot stand via een samenwerking.