Ik heb wel eens vaker verteld dat ik niet echt een zoetekauw ben. Daarom vind je ook weinig desserts op mijn foodblog. Toch zijn er zeker wel combinaties die ik wel lekker vind. Witte chocolade en pistache bijvoorbeeld. Daarom maakte ik dit recept voor witte chocolademousse met pistache en kruim van speculaas. Op de site van Patesserie zag ik een snel recept voor chocolademousse en dat bleek voor een bakkluns als ik ben, prima te maken.
Het is echt heel eenvoudig om te maken en neemt ook weinig tijd in beslag. Doordat de witte chocolademousse wat moet opstijven in de koeling, kun je de meeste voorbereidingen van te voren doen. Hoef je het voor het opdienen alleen nog maar af te maken met wat pistache en bijvoorbeeld wat rood fruit.
Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten Witte chocolademousse met pistache
- 250 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
- 1 eetlepel suiker
- 2 handjes pistache noten (gepeld)
- ongeveer 10 speculaasjes
- handje rood fruit
Bereiding witte chocolademousse
Verkruimel allereerst de speculaasjes. Persoonlijk vind ik het lekker om het niet te fijn te maken, zodat je nog wel echt stukjes speculaas proeft. Verdeel het speculaaskruim vervolgens over de glazen.
Voeg de slagroom, samen met een eetlepel suiker in een kom en klop het tot het lobbig is. Het hoeft niet zo dik als slagroom te worden.
Zet een pan met warm water op het vuur (tegen het kookpunt) en hang er een kom in. Hak de witte chocolade in stukken en voeg het toe in de kom. Schep de chocolade af en toe om, totdat het geheel gesmolten is. Deze techniek noemt men “au bain-marie”.
Voeg de gesmolten chocolade vervolgens toe bij de slagroom en schep het dan voorzichtig door elkaar, totdat het goed gemengd is.
Verdeel daarna de witte chocolademousse over de glazen en zet de glazen in de koeling. Laat de witte chocolademousse minimaal 2 uur opstijven.
Pel de pistachenoten en hak ze grof. Ook hier kies ik er zelf het liefste voor om het niet te fijn te hakken.
Tijd om op te dienen? Haal de witte chocolademousse uit de koeling en schep in elk glas wat van de gehakte pistache. Zet er eventueel ook nog speels wat rood fruit op en serveer.
Eet smakelijk!
Witte chocolademousse met pistache gemaakt?
Heb je dit recept voor witte chocolademousse met pistache en rood fruit gemaakt? Laat het me dan weten in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter. Je kunt ook #thomasculinair gebruiken of tag me even. Dat vind ik leuk om te lezen!
Meer desserts?
Op zoek naar meer desserts? Bekijk dan het overzicht dessert recepten.